LAKEA
  voor ouders door ouders  

Waarom kiezen voor ons en lakea.nl?

Een voormalig constructiespecialist die veranderde in een huisvader met een voorliefde voor LEGO...

Dan heb je ineens twee kinderen en hoewel die genoeg tijd in beslag nemen, is er ook veel tijd om te besteden aan de hobby LEGO. Het viel op dat LEGO veel veranderd is, sinds wij zelf 35 jaar geleden met de blokjes speelden. Dat geldt ook voor hun klantenservice. Waar je vroeger pech had als je een blokje kwijt raakte, kun je nu heel makkelijk op de website van LEGO nieuwe vragen. Allerlei nieuwe vormen en verbeteringen zijn aangebracht. Dit is heel ander speelgoed dan in de jaren '70 en '80. De nieuwsgierigheid was gewekt. 

Tijdens de zoektochten naar LEGO ga je patronen zien in de informatie-aanbieding van winkeliers en webshops. Het viel op dat er winkels waren die wel erg veel goochelen met de adviesprijzen. Dat viel ook op in de social media groepen. Veel mensen weten soms totaal niet meer waar ze aan toe zijn. In de winkel staat een set voor 30 euro en op internet voor 25 en de volgende dag is het weer andersom. De klanten willen zo niet langer behandeld worden door verkopers en gaan op zoek naar alternatieven. Prijsvergelijkers lijken de oplossing, maar die werken met software(productfeeds) en zijn dus zelden up to date. Webshops moeten die productfeeds namelijk wel zelf bijwerken. Vertrouwen op zulke systemen is achter de feiten aanlopen. Artikelen zijn al uitverkocht voordat de prijsvergelijker het weet.

Dat bracht me op het idee om een Facebook pagina te starten voor mensen die graag eerlijke informatie zien. Wij vergelijken nooit met de adviesprijs van een winkel. Wij kijken naar de verkoopprijs bij de fabrikant. Bestellen bij de fabrikant heeft namelijk voordelen. Er is een betere service naar de klant toe. Denk dan aan gratis cadeautjes of extra voordeel tijdens speciale periodes. Dat kan ook heel goed gratis vervanging van vermiste of gebroken onderdelen zijn zonder eerst een complete verklaring af te moeten leggen. LEGO kruist dit allemaal positief aan. Bij elke bestelling krijg je gratis extra LEGO en de klantenservice is excellent te noemen. Zelden laten zij een klant in de kou staan. Echt een voorbeeld van perfecte nazorg en de norm die wij gebruiken om webshops te beoordelen.