LAKEA
  voor ouders door ouders  

10 oktober 2017

Jurassic World: Fallen Kingdom krijgt een LEGO® versie. Wij verwachten de serie in de winkels een paar maanden voordat de film begint te draaien in de bioscopen. Er zijn in totaal 10 sets gepland - 5 standaard LEGO® sets (75926, 75927, 75928, 75929, 75930), 3 LEGO® Junior sets (10756, 10757, 10758) en 2 duplo® sets (10879, 10880). Laat Universal maar snel een paar teasers het internet opgooien. 

23 september 2017

De LEGO® Brickheadz serie wordt uitgebreid met 2 nieuwe figuren. De LEGO® Ninjago figuren Lloyd en Meester Wu zullen vanaf 1 november verkrijgbaar zijn in de LEGO® webshop en intertoys. De teller staat daarmee op 14 figuren. Er zijn er meer, maar dat waren exclusieve duo-packs voor Comic-Con in de VS. De prijs van de Comic-Con dozen is alleen voor echte collector's. Lloyd met set nummer 41487 en Meester Wu met set nummer 41488 zullen €9,99 gaan kosten. Dat is een fatsoenlijke prijs voor de doosjes. Lloyd is gebouwd met 102 stenen en Meester Wu met 89. Geen stickers op deze figuren, alles is geprint op het ABS-plastic. Bekijk de nieuwe figuren 

22 augustus 2017

Een grote wens van veel kinderen en AFOL wordt binnenkort vervuld. LEGO® presenteerde zojuist set 10259: het LEGO® Creator Expert Winterdorp Treinstation. De richtprijs ligt tussen de 69,99 en 79,99 euro. In de doos zitten 902 onderdelen. Dan kom je op 8-9 cent per blokje. De trein op 1 van de foto's is een aparte set die tegelijkertijd in de webshops zal verschijnen. De releasedatum voor LEGO® VIP-leden is 14 september. 1 oktober volgt de rest. Je kan de set nu bestellen.

De press release van LEGO® van set 10259: 

10259 Winter Village Station

 Ages 12+. 902 pieces.

US $79.99 – CA $99.99 – DE 69.99€ – UK £74.99 – DK 649.00 DKK
*Euro pricing varies by country. Please visit shop.LEGO.com for regional pricing.

Head home for the holidays with the Winter Village Station!

 Head for home with the festive Winter Village Station holiday set, featuring a snowy railroad station with wreath adorned lampposts and clock tower, platform, mailbox, green trees, snowy grade crossing with twin barriers and lights, and a beautiful, festively decorated bus with opening doors and a luggage rack with removable luggage and gift wrapped packages. This LEGO® Creator Expert model also includes a ticket counter with a timetable and a transaction counter window with room for sliding out tickets to travelers, plus a coffee shop with a serving hatch and a detailed interior with an espresso machine, cups, cash register and a menu. Includes 5 minifigures.

• Includes 5 minifigures: a bus driver, barista, grandmother, child and a ticket agent.
• The festively adorned Winter Village Station features a snowy train station with a clock tower, platform, coffee shop, ticket counter, grade crossing with twin barriers and lights, lampposts, mailbox and green trees, plus a bus.
• Ticket counter features a timetable and a transaction counter window with room for sliding out tickets.
• Coffee shop features a serving hatch and a detailed interior with espresso machine, cups, cash register and a menu.
• Bus features festive decoration, opening doors, luggage rack with removable luggage and gift wrapped packages, and a removable roof for accessing the detailed interior.
• Drive the happy passengers to the station.
• Raise the barriers to cross the track.
• Grab a newspaper and relax with a warm espresso from the cozy coffee shop.
• Man the ticket booth, serve the travelers and slide the tickets under the serving window.
• Gather the family for some festive LEGO® building!
• Accessories elements include buildable wreaths and wrapped gifts, plus 2 mugs, ticket, newspaper and an envelope.
• Special elements include new 1×1 round plate with horizontal shaft, 4×6 roof element in dark blue, gray microphone element, printed ticket element and shield elements with printed clock-faces.
• Includes 4 straight track pieces to connect with the LEGO® Creator Expert 10254 Winter Holiday Train.
• Winter Village Station measures over 7” (19cm) high, 11” (28cm) wide and 5” (14cm) deep.
• Grade Crossing when closed measures over 2” (6cm) high, 5” (13cm) wide and 5” (14cm) deep.
• Bus measures over 3” (9cm) high, 5” (15cm) long and 2” (7cm) wide.


16 augustus 2017

Wist je dat LEGO® helpt met vermiste of gebroken onderdelen? Op de website staat onderaan een linkje met de naam: ontbrekende onderdelen. Klik erop en volg de instructies. Nadat je leeftijd wordt gecontroleerd met een simpele vraag, moet je het LEGO® set-nummer invullen. Het set-nummer staat op de LEGO® doos en boekjes. Daarna komt de LEGO® set in beeld met een overzicht van beschikbare stenen. Je kan dan snel zoeken en het onderdeel in het winkelmandje plaatsen. Staat jouw onderdeel er niet tussen, typ dan het nummer in dat op of in de steen staat. Heb je nog steeds geen succes kies dan de optie: "ik weet het set nummer niet". Je krijgt dan de kans om een omschrijving in te vullen. 

Vervanging is meestal gratis. LEGO® minifiguren zijn de uitzondering. Voor de meeste figuren wordt een bijdrage gevraagd. LEGO® VIP-leden hebben een streepje voor. Klik op lakea.nl/VIP om je aan te melden voor het VIP-programma. Klik op lakea.nl/LEGO en scroll naar beneden voor de klantenservice pagina met ontbrekende onderdelen.

14 augustus 2017

UPDATE: De verkoop is begonnen. Alleen de eerste kopers krijgen een exclusieve LEGO® STAR WARS® Millennium Falcon VIP-card bij hun aankoop.

Op 1 Oktober komt de nieuwste versie van de Star Wars Millennium Falcon beschikbaar in de LEGO® webshop. Blijf ons volgen voor updates en foto's. Tot op dit moment is er nog geen enkele foto beschikbaar. 

3 augustus 2017

Twee sets zijn goed gekeurd door het LEGO® Ideas team. Het schip in de glazen fles is onze favoriet. Een verzamelaar zal hier heel vrolijk van worden. De goedkeuring betekent dat LEGO® het ontwerp bekijkt en eventueel een paar aanpassingen doet. 

Een vraag die ons als eerste te binnen schiet: "Is het schip te bouwen in de fles?" Vermoedelijk zullen we op dat antwoord nog even moeten wachten, maar het lijkt er wel op. De opening van de fles is 4-6 studs breed. Het grootste plaatje van de boot zou door de opening moeten passen. We zullen zien.

De andere set die is goed gekeurd is Voltron. Voltron was een tekenfilmserie in de jaren 80.

3 augustus 2017

Vandaag is het gelukt een kijkje te nemen in de servers van LEGO®. We weten nu welke LEGO® Monthly Minibuilds er komen in september, oktober, november en december. Na wat gepuzzel is het ook gelukt om alle bijbehorende bouwinstructies te downloaden. 

  • De dinosaurus is als eerste aan de beurt. 
  • In oktober is het maandelijkse minimodel een robot. 
  • Een Sint-Bernhard hondje met rumvaatje is de LEGO® mmb in November. 
  • We sluiten dit jaar af in december met een treintje. Je kan alle LEGO® maandelijkse minimodellen bekijken in onze bibliotheek.

28-7-2017

Er komt een nieuw LEGO® Nexo Knights boek uit. Dat boek heet: "LEGO NEXO Knights: Character Encyclopedia". Deze ultieme gids bevat een overzicht van alle minifiguren en de verhalen van de 2016 en 2017 NEXO KNIGHTS. Hoe zit het met de verandering van het boek der monsters naar een wolk? Waarom veranderd Clay in steen? Welke sets zijn er allemaal uitgebracht? Alle antwoorden staan in de encyclopedie.

Een overzicht van de NEXO Powers mag niet ontbreken. Dat is handig bij het scannen van de schilden voor de Nexo Knights app. Je kind hoeft nu niet meer de schilden op youtube op te zoeken. Dat scheelt weer in computertijd :)

Bij het boek is een exclusief LEGO® minifiguur ingepakt. Het is Clay die in steen veranderd vergezeld van zijn claymore-zwaard en zijn blauwe NEXO schild met uniek symbool genaamd "Chrome Bell". Op de foto kun je goed zien dat Clay transformeert. Monstrox heeft daar iets mee te maken :)

26-7-2017

Alles voor een gezellige LEGO® kindermiddag.

Dat kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. De basis is vlug klaar als je shopt op feestartikelen.nl. Zoek naar lego en alle artikelen van de serie "block party" worden afgebeeld. LEGO® zelf maakt verschillende artikelen die handig kunnen zijn op feestjes. Hieronder een lijstje:

  • Drinkbekers met luxe gekrulde rietjes. In de bekers zitten LEGO® blokjes opgesloten. In reviews laten mensen doorschemeren dat deze bekers duidelijk de LEGO® kwaliteit hebben mee gekregen. lakea.nl/LEGO/bekers
  • Drinkbekers voor warme dranken. De bekers zijn stapelbaar en magnetronbestendig. Voor de afwasmachine is het wat minder. Teveel water blijft in de beker staan. Geen grote inhoud  lakea.nl/LEGO/beker
  • Tafeldecoratie. Dit is een leuk setje met de functie van een duveltje-uit-een-doosje. Met de extra LEGO® blokken bouw je de leeftijd van de jarige. lakea.nl/LEGO/40153
  • Lolly-vorm. Maak zelf gezonde ijsjes in minifiguur patroon. lakea.nl/LEGO/852341
  • Minifiguurvorm. Je kan er ijsblokjes en snoepjes mee maken of Jello-shots. ;) lakea.nl/LEGO/852771
  • Cakevorm. Dit is een minifiguurvorm met de afmetingen: 22,5 cm lang, 33 cm breed en 5,5 cm hoog. lakea.nl/LEGO/853575

Er zijn verschillende versies van de siliconen vormen verkrijgbaar. Via lakea.nl/bol/lego-vormen kun je diverse soorten bij elkaar vinden. 

Block party is een naam die gebruikt voor artikelen met een blokjes uitstraling. Bordjes, tafelkleden, wanddecoratie, versieringen en meer met het bekende stud-patroon zonder LEGO® logo kun je vinden door te klikken op blockparty.

Posters, afdrukken op canvas en allerlei andere achtergronden kan je bestellen via postersxxl. Die mensen hebben materiaal in huis om 4 meter hoge platen te maken. Dat is perfect om kale muren aan te kleden. Je hebt dan wel heel goede afbeeldingen nodig die je kan uploaden naar de drukkerij. Voor jezelf mag je de afbeeldingen gebruiken op de website van LEGO®. Ga op een laptop naar de site en kies een foto van een set of figuurtje. Klik op volledig scherm. Wacht tot de foto volledig is geladen. Klik met de rechtermuisknop op de foto en sla de foto op als een .png file. De resolutie die het beste resultaat oplevert, staat in een tabel om teleurstellingen te voorkomen.

25-7-2017

Een collector's item van formaat. Dat is een goede omschrijving van de nieuwe LEGO® IDEAS set. De SATURN V raket is bekend van de bemande reizen naar de maan. De door NASA gebouwde constructie is de grootste, zwaarste en krachtigste raket die ooit ontworpen is. Een vader en zoon team hebben de maanmissie in LEGO® proberen vast te leggen en dat is goed gelukt. Ze hadden 1969(jaartal maanlanding) blokjes nodig. Daarmee maak je een gevaarte van ruim 1 meter lang. In de raket zitten de onderdelen die nodig zijn voor de maanlanding. Als eerste de verschillende trappen die nodig zijn om het landingsvoertuig naar de maan te lanceren. Elke trap is makkelijk los te maken van de vorige en de laatste trap kan de neus open vouwen en de maanlander lanceren. De set is erg populair. Momenteel is de levertijd onbekend. De set was al uitverkocht binnen 4 dagen! Sets uit het LEGO® Ideas thema kunnen uitverkocht zijn binnen een half jaar. Gelukkig heeft LEGO® laten weten dat deze set een aantal jaar leverbaar zal zijn. UPDATE: De tweede run is uitverkocht terwijl Nederland lag te slapen. Ook wij hebben het gemist. :(

 De LEGO Carousel is de nieuwste kermisset uit de LEGO Creator Expert serie. Zijn voorganger is onder verzamelaars een erg gewild object en de waarde ligt ruim boven de 1000 euro. De nieuwe LEGO Carousel heeft een LEGO adviesprijs van 199 euro. 

De nieuwe Carousel is goed ontworpen. Je kan de set optillen zonder afvallende stukken. De tandwielkast kan je met een slinger handmatig rond draaien. Er past een LEGO medium motor op. Je kan de motor op de tandwielkast plaatsen zonder veranderingen in de constructie. Vergeet niet de batterijhouder er bij te bestellen.

De Carousel heeft een statige uitstraling met gouden elementen en fatsoenlijke doeken. 5 verschillende dieren bezetten de carousel. Via een ballustrade kunnen de minifiguurtjes op de olifant klimmen. Een kassa zit er bij. 

Heb je set 10257 in huis en wil je andere modellen in de carousel proberen te bouwen? Kijk in onze minimodellen bibliotheek voor bouwinstructies van dieren, auto's en nog veel meer.

Vanaf 1 juni is het LEGO® Paspoort verkrijgbaar in officiële LEGO winkelsJe kan vele verschillende stempels verzamelen in de winkel door deel te nemen aan activiteiten of ervaringen. Vraag een winkelmedewerker om meer informatie. Elke winkel heeft een unieke stempel die je kunt verzamelen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk stempels kunt verzamelen! Het aantal paspoorten is beperkt en de aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt.